Warning: include_once(/homepages/12/d227551170/htdocs/wp-content/plugins/embedded-video-with-link/embedded-video.php) [function.include-once]: failed to open stream: Permission denied in /homepages/12/d227551170/htdocs/wp-settings.php on line 190

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/homepages/12/d227551170/htdocs/wp-content/plugins/embedded-video-with-link/embedded-video.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.2') in /homepages/12/d227551170/htdocs/wp-settings.php on line 190

Warning: include_once(/homepages/12/d227551170/htdocs/wp-content/plugins/feedburner-widget/widget-feedburner.php) [function.include-once]: failed to open stream: Permission denied in /homepages/12/d227551170/htdocs/wp-settings.php on line 190

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/homepages/12/d227551170/htdocs/wp-content/plugins/feedburner-widget/widget-feedburner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.2') in /homepages/12/d227551170/htdocs/wp-settings.php on line 190

Warning: include_once(/homepages/12/d227551170/htdocs/wp-content/plugins/wp-surveys/wp-surveys.php) [function.include-once]: failed to open stream: Permission denied in /homepages/12/d227551170/htdocs/wp-settings.php on line 190

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/homepages/12/d227551170/htdocs/wp-content/plugins/wp-surveys/wp-surveys.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.2') in /homepages/12/d227551170/htdocs/wp-settings.php on line 190
L'Escalè de la Discòrdia » El nom dels partits polítics a Guatemala
jump to navigation

El nom dels partits polítics a Guatemala August 8, 2009

Posted by Encaputxat in : Política, Política Internacional , trackback

Als països normals/occidentals, els partits polítics tenen un nom que marca una consigna ideològica, un nord, un camí que suggereix les polítiques que durà a terme en cas que aconsegueixi guanyar les eleccions. A Guatemala no. A Guatemala els noms dels partits solen ser paraules que evoquen significats positius i que són convertits en acrònims de qualsevol manera, la finalitat és purament electoralista, però a vegades són tan tendres que em recorden la meva infància a l’escola quan ADIDAS no era només una marca de roba esportiva, sinó que també significava “Associació D’Idiotes Disposats A Superar-se”.

 logo

És bonic que hi hagi un partit que s’autoanomeni GANA (Gran Alianza NAcional) i que a sobre guanyi les eleccions al primer intent. També ho és que l’actual president, Álvaro Colom, es presentés sota el paraigües d’un partit anomenat UNE (Unión Nacional para la Esperanza) i que el seu símbol fossin dues mans creuades fent –oh Déu meu quanta subtilesa – el símbol del colom de la pau.

UNE

Però aquests encara són casos que el triomf pot haver d’alguna manera redimit si es van assentant en els propers anys i van agafant una certa solidesa. Els pitjors són altres com ara el BIEN ( BIEnestar Nacional) que a sobre de que el seu presidenciable anava a lo cowboy amb un barret de vaquer, el seu símbol era casi exactament com el de la Pepsi; o el nou LIDER (LIbertad DEmocratica Renovada) que directament està format per rebotats d’altres partits amb afany de protagonisme; o el PAN (Partido Avanzada Nacional) intentant colar la idea subliminal que si guanyen hi haurà aliments per tothom en un dels països amb un grau de desigualtat més elevat; o el CASA amb el símbol i les connotacions que ja us podeu imaginar i del qual sóc absolutament incapaç de recordar el nom.

BIEN_Guatemala

Per acabar-ho d’adobar acaba de sortir un altre partit que ja ha perdut tota la vergonya abans de començar, i és que han decidit anomenar-se VICTORIA, i aquesta vegada ja sense cap mena d’ambició que les seves sigles tinguin un significat polític, obrint una nova fase de decadència en la vibrant política partidista guatemalenca.

I és que realment els “experts” en màrqueting polític del país tracten els seus ciutadans com si encara duguessin xumet i en les darreres eleccions del 2007 fins i tot hi va haver un partit polític que va tenir la barra de presentar-se amb el següent eslògan: “Los buenos somos más”.

A part de les múltiples lectures que es podria fer de tal afirmació en el pla del que és la concepció de l’home en un país amb una de les taxes de crims de sang més altes de llatinoamerica, desgraciadament per ells al final va resultar que o bé els bons no van votar-los a ells, o bé no n’hi havia tants com es pensaven o bé van decidir quedar-se a casa mirant l’equivalent autòcton de Pasión de Gavilanes. Encara imaginant que ells haguessin estat la millor opció per governar el país, qui ho podria haver sabut amb una consigna així?

VN:F [1.9.9_1125]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share

Comments»

no comments yet - be the first?